Laan van Nieuw Oosteinde 163 Voorburg

Description

Bent u op zoek naar een ruim en karakteristiek woonhuis in Voorburg, met voor- en achtertuin én energielabel C?
Dan is het zeker de moeite waard naar dit bijzonder ingedeelde herenhuis aan de Laan van Nieuw Oosteinde 163 te komen kijken.

Deze woning is voorheen op de begane grond in gebruik geweest als huisartsenpraktijk en later als kantoorruimte. Dit brengt met zich mee dat op de begane grond nu 2 grote kamers bestaan, een ruime zijkamer (oorspronkelijk de keuken, later wachtruimte/pantry, eventueel in gebruik te nemen als badkamer/keuken combinatie) en uiteraard de toegang tot de achtertuin. Op de 1e verdieping vindt u de woonkamer met open keuken en een zijkamer (voorheen slaapkamer), op de derde woonlaag wederom 2 ruime slaapkamers en de badkamer.

Het huis is door de huidige opzet ideaal voor wonen en werken met kantoor aan huis, of voor bewoning door 2 huishoudens (parterre appartement en dubbel bovenhuis), bijvoorbeeld het zogenoemde ‘kangoeroe wonen’ waarbij (groot)ouders, overige familieleden, mindervalide personen etc. in dezelfde woning kunnen wonen.

Het perceel betreedt u via een mooi aangelegde voortuin; karakteristieke entree met fraaie ronde voordeur, glas-in-lood en granitovloer (aanwezig onder huidige vloerafwerking), in 2006 vernieuwde groepenkast. Hal; keurig toilet (inclusief fonteintje); ruime verdiepte trap(kelder)kast; ruime voorkamer van 6.11×3.96 welke middels openslaande deuren toegang geeft tot de ‘tuingerichte’ achterkamer van 6.29×3.67; voormalige keukenruimte van 3.99×2.34 met toegang tot de op het noordoosten gerichte achtertuin van 9.65×6.28.

Via het karakteristieke trappenhuis krijgt u toegang tot de 1e verdieping alwaar u een ruime overloop aantreft met sfeervolle (in visgraat patroon) gelegde eikenhouten parketvloer; 2e toilet met fonteintje; voorzijkamer 3.45×2.29 met eigen wastafel; lichte en ruime woonkamer 10.03×3.97 met prachtige eikenhouten in visgraat gelegde parketvloer inclusief bies en toegang tot het voorbalkon met leuk ‘bewegend’ uitzicht; in de achterkamer krijgt u middels openslaande deuren toegang tot het balkon aan de achterzijde met uitzicht over de tuinen; naast de achterkamer bevindt zich de open keuken met marmeren werkblad in L-opstelling voorzien van een oven, losse koelkast, 4 pits gasfornuis en afzuigkap.

De 2e verdieping bezit eveneens de sfeervolle eikenhouten visgraat parketvloer op de overloop. Hier treft u een ruime vaste kast aan en een tweede ruime bergkamer alwaar de CV combiketel is opgesteld (Remeha Avanta 2012 CW5 HR107) alsmede de wasmachine aansluiting aanwezig is; separaat gesitueerd een keurig onderhouden 3e toilet met fonteintje; badkamer met douche-in-bad, vaste wastafel en handdoek radiator; ruime slaapkamer van 4.08×3.70 aan de achterzijde met dakkapel, vaste kast en bergruimte achter de knieschotten; ruime slaapkamer van 3.94×3.97 aan de voorzijde met eveneens een dakkapel, een vaste kast en bergruimte achter de knieschotten. Vanaf de overloop kunt u middels een losse trap toegang krijgen tot een (berg)vliering. Momenteel is de kap van het huis voor de helft van het huis ingericht als (berg)vliering, maar desgewenst kunt u deze naar eigen inzicht uitbreiden tot boven de slaapkamers. Eventueel zou zelfs over de gehele kapverdieping nog extra woonruimte gecreëerd kunnen worden.

Het weten waard:
gebruiksoppervlakte wonen 184,8m2;
energielabel C;
geheel voorzien van dubbel glas inclusief het glas-in-lood (2006 ‘ingepakt’);
horizontale riolering vernieuwd in 2013;
standleiding PVC;
geen loden waterleidingen meer aanwezig;
schouwen begane grond zijn weggehaald maar op de 1e en 2e verdieping zijn deze nog aanwezig;
2014 voorzien van nieuwe dakpannen en dakisolatie;
buiten schilderwerk verkeert in uitstekende staat;
gezien het bouwjaar van de woning zal er in de NVM koopovereenkomst o.a. een ouderdoms- en materialenclausule worden opgenomen;
oplevering in overleg nader te bepalen.

Read the full description

Features

General

Listed since
6+ maanden
Status
Sold
Acceptance
In consultation
Type of house
Mansion, mid-terrace
Type of construction
Existing property
Construction year
1933
Type of roof
Pans
Location
In the center, in residential area

Surfaces and volume

Living
185 m²
Other indoor space
7 m²
Building-related outside
12 m²
External storage space
2 m²
Plot
190 m²
Capacity
714 m³

Layout

Number of rooms
8 rooms (6 bedrooms)
Number of bathrooms
1 bathroom
Bathroom amenities
Shower, bathtub, washbasin
Number of floors
3
Services
Tv cable

Energy

Energy label
C
Isolation
Roof isolation, double glass, hr glas
Heating
Boiler
Hot water
Boiler
Boiler
Remeha Avanta CW5 HR 107 (gas gestookt combiketel uit 2012, eigendom)

Cadastral data

Plotname
Voorburg E 5010
Surface
190 m²
Ownership situation
Full ownership
Plot
1038-E-5010

Outdoor space

Garden
Backyard, front yard
Backyard
61 m²
Location garden
Noordoost

Storage space

Shed/storage room
Vrijstaand kunststof

Parking

Type of parking
Public parking, parking permits
View all features

Other media