Advertentieplicht energielabel per 1 juli 2021!

Huiseigenaren zijn verplicht bij oplevering, verkoop of verhuur van een woning (of ander vastgoed) een definitief energielabel aan de koper of huurder te geven. Eveneens is het verplicht om een geldig energielabel te vermelden in de advertentie waarin een woning (of ander vastgoed) te koop of te huur wordt aangeboden. Tot 1 juli 2021 handhaaft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) niet op de advertentieverplichting als er nog geen geldig energielabel is afgegeven voor een woning.

Wij willen u er op wijzen dat per 1 juli aanstaande de tijdelijke opgeschorte “advertentieverplichting” weer van kracht wordt. Dat betekent dat in een advertentie waarin een woning (of ander vastgoedobject) te koop of te huur wordt aangeboden tevens moet worden gemeld wat het energielabel van het object is.

Oftewel, als een woning te koop wordt aangeboden op Facebook, Insta of Funda dan zal het label erbij vermeld moeten worden. Het label zal dus veel eerder, voorafgaand aan of aan het begin van het verkoopproces, aangevraagd moeten worden.

Bron: NVM Haaglanden.

Deel dit bericht