Woning kopen in Den Haag? Laat onze makelaars u helpen!

Overweegt u om een woning te kopen in Den Haag? Er zijn een aantal factoren waar u op moet letten als u een woning wilt kopen in Den Haag. Hier zijn enkele belangrijke punten:

 1. Budget: Bedenk hoeveel je kunt uitgeven aan de aankoop van een woning en houd rekening met eventuele extra kosten, zoals overdrachtsbelasting, notariskosten en makelaarskosten.
 2. Locatie: De locatie van de woning is erg belangrijk. Let op de afstand tot winkels, openbaar vervoer en andere voorzieningen in de omgeving.
 3. Bouwjaar: Het bouwjaar van de woning kan invloed hebben op de energie-efficiƫntie en de staat van onderhoud. Hoe ouder de woning, hoe meer onderhoud er wellicht nodig is.
 4. Grootte: Bedenk hoeveel ruimte je nodig hebt en of de woning die je overweegt groot genoeg is voor jouw wensen en behoeften.
 5. Stijl: Bedenk of de stijl van de woning bij je persoonlijke voorkeur past en of deze aan jouw wensen voldoet.
 6. Prijs: Vergelijk de prijs van de woning met soortgelijke woningen in de omgeving. Let ook op eventuele extra kosten, zoals energiekosten en onderhoudskosten.
 7. Onderzoek de buurt: Het is belangrijk om de buurt te verkennen voordat je een beslissing maakt. Loop rond en let op aspecten zoals verkeersdrukte, lawaai en veiligheid.
 8. Financiƫle haalbaarheid: Zorg ervoor dat je weet hoeveel je maximaal kunt lenen en of je in staat bent om de woning te betalen. Overleg eventueel met een hypotheekadviseur.

Het vinden van de juiste woning kan veel tijd in beslag nemen. Een aankoopmakelaar kan dit proces vereenvoudigen door gericht voor u te zoeken en te bemiddelen. Meijs & Alink Makelaardij heeft veel ervaring met het begeleiden van het aankopen van huizen in Den Haag en een bewezen ’track record’.

Ook verkopen wij als verkoopmakelaar zelf regelmatig woningen te koop in Den Haag.

Haagse woningmarkt

Er is veel vraag naar woningen in Den Haag, vooral in de populaire wijken zoals Scheveningen, Zeeheldenbuurt en Archipelbuurt. Hierdoor zijn de huizenprijzen in deze gebieden vaak hoger dan in andere delen van de stad.

Op andere plaatsen in Den Haag zijn de huizenprijzen over het algemeen lager en er is nog ruimte voor groei. Dit maakt deze gebieden interessant voor beleggers en kopers die op zoek zijn naar een betaalbare woning.

Houd er rekening mee dat de woningmarkt constant verandert en dat de situatie in de toekomst kan verschillen. Doe altijd goed onderzoek en overleg met een deskundige, zoals een aankoopmakelaar, voordat u een beslissing maakt over de aankoop van een woning in Den Haag.

Waarom kiezen voor een aankoopmakelaar?

Er zijn diverse redenen om een aankoopmakelaar te overwegen.

 • Deskundigheid: Een aankoopmakelaar heeft de kennis en ervaring om te helpen bij het vinden van een geschikte woning en het beoordelen van de staat van de woning en de omgeving.
 • Time-saving: Het vinden van de juiste woning kan veel tijd in beslag nemen. Een aankoopmakelaar kan dit proces vereenvoudigen door gericht te zoeken en te bemiddelen.
 • Onafhankelijkheid: Een aankoopmakelaar is onafhankelijk en heeft als enige doel uw belangen te behartigen. Dit in tegenstelling tot een verkoopmakelaar, die de belangen van de verkoper vertegenwoordigt.
 • Onderhandelingsondersteuning: Een aankoopmakelaar kan helpen bij het onderhandelen over de aankoopprijs en andere belangrijke zaken, zoals de oplevering en eventuele garanties.
 • Legale zaken: Een aankoopmakelaar heeft kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van huizen kopen en kan u hierbij ondersteunen.
 • Stressreductie: Het kopen van een woning kan een stressvolle ervaring zijn. Een aankoopmakelaar kan helpen om dit proces soepeler te laten verlopen en eventuele knelpunten op te lossen.

NVM makelaar

Meijs & Alink Makelaardij is lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De NVM is de grootste beroepsvereniging voor makelaars in Nederland.

De NVM is een keurmerk voor de makelaardij en stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de dienstverlening. Dit betekent dat een NVM makelaar deskundig en betrouwbaar is. Daarnaast zijn de makelaars goed opgeleid en bijgeschoold op het gebied van wet- en regelgeving, marktkennis en technische zaken. NVM makelaars moeten zich houden aan de NVM-gedrags- en beroepscode. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat de makelaar niet bevooroordeeld is en alleen uw belangen nastreeft. De makelaar heeft ook de beschikking over een uitgebreid netwerk van collega-makelaars, hypotheekverstrekkers, taxateurs en andere professionals. Als laatste moet een NVM makelaar zich aansluiten bij een geschilleninstantie en zich verzekeren tegen aansprakelijkheid. Dit biedt extra bescherming voor de koper of verkoper.

Lees hier wat de NVM u kan vertellen over de NVM-aankoopmakelaar.

U kunt er dus gerust op zijn dat uw belangen goed worden vertegenwoordigd en dat het aankoopproces soepel verloopt.

Recent aanbod koopwoningen in Den Haag

Weteringplein 3
's-Gravenhage
Vraagprijs € 625.000 k.k.
Meivliegsingel 11
's-Gravenhage
Vraagprijs € 559.000 k.k.
Hulshorststraat 40
's-Gravenhage

Bekijk ons totale aanbod van koopwoningen in Den Haag.

Wilt u meer weten over de voordelen van een aankoopmakelaar? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.