Taxaties

Meijs & Alink Makelaardij verzorgt een deskundige en objectieve waardebepaling van uw onroerend goed in regio Den Haag en Voorburg. Uiteraard uitgevoerd door onze be√ędigd taxateurs.

Wat is een taxatie?

Een taxatie is het doen van een waarde uitspraak van uw onroerend goed (woning of een bedrijfspand) op basis waarvan u belangrijke beslissingen neemt. Taxeren van onroerend goed is dan ook echt specialistenwerk! Hiervoor bent u bij Meijs & Alink Makelaardij in goede handen. Banken, geldverstrekkers, verzekeringsmaatschappijen, de fiscus en notarissen leggen regelmatig het verzoek voor een taxatie bij ons neer. Hier zijn we trots op.

Wij beoordelen uw onroerende zaak met uiterste zorg en kennis van zaken. Denk hierbij aan: totale bruto en netto vloeroppervlak, bouwkundige staat van onderhoud, interne staat, verkoopbaarheid, omgevingssituatie en bestemmingsplannen.

Wanneer is een taxatierapport nodig?

Financiering van een huis of bedrijfspand is de meest voorkomende reden waarbij een taxatie verplicht is. De banken (of andere geldverstrekkers) willen via het NWWI validatie instituut weten wat de waarde van het onderpand is waarover een hypotheek verleend moet worden.

Andere redenen kunnen zijn de beslissing tot aan- of verkoop, een taxatie voor de WOZ waarde, scheiding en deling, of een aanslag successierechten; redenen genoeg!

Maak een afspraak of bel ons meteen via 070-3877905