Het Grote Nationale Woondebat

Op zaterdag 20 februari is op NPO Radio 1 het Nationale Woondebat. Omroep WNL organiseert dit debat.

Hamvraag zal zijn hoe wonen betaalbaar blijft voor iedereen. En hoe we ervoor zorgen dat de woningmarkt ook anderszins bereikbaar blijft voor de diverse bevolkingsgroepen.

Op zaterdag 20 februari zal WNL-presentatrice Welmoed Sijtsma (bekend van Op1 en Goedemorgen Nederland) het debat leiden. De zeven grootste partijen van ons land hebben hun deelname al toegezegd, dat wil zeggen dat aan het debat meedoen: Daniel Koerhuis (VVD), Alexander Kops (PVV), Julius Terpstra (CDA), Rob Jetten (D66), Henk Nijboer (PvdA), Paul Smeulders (GL) en Sandra Beckerman (SP). Aan de hand van meerdere thema’s en debatvormen komen de belangrijkste problemen en oplossingen voor de woningmarkt voorbij.

‘Nu actie nodig’

NVM-voorzitter Onno Hoes is enthousiast dat WNL ruim aandacht besteedt aan de problemen op de woningmarkt. “De plannen die betrekking hebben op de woningmarkt in de verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen moeten snel omgezet worden in daden, in het nieuwe regeerakkoord. De luisteraars krijgen met dit debat de kans om voor zichzelf te bepalen welke partij de beste integrale aanpak heeft om de woningmarkt aan te pakken.”

Het Grote Nationale Woondebat is een must voor iedereen die betrokken is bij de woningmarkt: als professional én als (potentiele) woningkoper. Het debat is op zaterdag 20 februari, tussen 16.00 en 18.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1.

Bron: NVM

Deel dit bericht