Of de lente het perfecte moment voor de verkoop is?

De tuin die in bloei staat, de strakblauwe lucht op de achtergrond en dat vogeltje dat op de balustrade van het balkon zit, lijken ideale elementen voor een advertentiefoto van je huis. Is de lente het ideale moment om je woning te verkopen?

De meeste makelaars merken ieder jaar dat het aanbod in de lente toeneemt. “In het voorjaar, vooral in maart, krijgen wij de meeste verkoopopdrachten binnen. Net als na de zomervakantie, dan ontstaat er weer een nieuwe piek.”

De data van het Kadaster bevestigen dat beeld. In de maanden mei en juli vinden de meeste overdrachten plaats; de woningen zijn een paar maanden daarvoor verkocht. Door de huidige krapte op de markt is de golf niet zo sterk. Toch lijkt het voorjaar een interessante periode voor de verkoop. Alles oogt aantrekkelijker, mensen hebben meer energie en zijn misschien geneigd om meer impulsieve aankopen te doen. Al is dit lastig uit te drukken in euro’s.

De meeste makelaars benadrukken de waarde van goede foto’s. Het is belangrijk om het te verkopen huis optimaal voor te bereiden op de fotosessie. “Denk dan niet aan roze kussentjes, maar vooral aan leegmaken. Foto’s nemen je mee in een minireis door het huis. Daarom wil je ook niet te veel persoonlijke bezittingen zien, want dan krijg je het idee dat je op bezoek bent. Dan zul je jezelf daar minder snel zien wonen.”

Of de lente dan het perfecte moment voor de verkoop is? “Met de huidige markt is elk moment het moment om te verkopen”.

Deel dit bericht